logo

Tegemoetkoming herintreders

Heb jij een pabo-diploma op zak, maar ben je nu niet werkzaam in het primair onderwijs? Dan ben jij een ‘herintreder’ primair onderwijs, die nu nog gemakkelijker de overstap kunnen maken om voor de klas te komen.

Schoolbesturen die jou als leraar aannemen, kunnen nu gebruik maken van de tegemoetkoming herintreders primair onderwijs. Die tegemoetkoming van € 2500 kan de school inzetten om je een opfriscursus te bieden of extra begeleiding. De invulling bepaal je samen met de school.

Voorwaarden tegemoetkoming

  • De school biedt je een aanstelling van ten minste 6 maanden
  • Als herintreder ben je ten minste 12 maanden afwezig geweest in het onderwijs. Bijvoorbeeld door een baan buiten het onderwijs, werkonderbreking, pensioen of een uitkering. Je bent ook een herintreder als je langer dan 12 maanden geleden bent afgestudeerd aan de pabo en niet direct als leraar aan de slag bent gegaan.
  • De regeling is met terugwerkende kracht geldig vanaf 1 augustus 2017. Scholen kunnen dus ook de regeling aanvragen als je vanaf die datum een aanstelling hebt gekregen en aan de andere voorwaarden van de tegemoetkoming voldoet

Scholen kunnen tot en met 1 november 2020 de tegemoetkoming aanvragen. Wijs tijdens je sollicitatie op de mogelijkheid en doe je eigen suggesties hoe jij het duurzaam voor de klas kan komen!

Meer informatie

Datum:november 10, 2017